Expositie KKL “Keramiek Te Kijk”

juli 1, 2018 marliesp Mijn expositienieuws, Mijn nieuws 0 Comments

07/07/2018 – 02/09/2018

Keramiek Te Kijk” in Alden Biezen Bilzen België!

Catalogus van Keramiek Kring Limburg; ” Keramiek Te Kijk” is klaar: catalogus 2018

Van de expositie is op de Homepagina een korte sfeerimpressie van TVLimburg België te zien.

Voor verdere informatie klik op bovenstaande foto.

Keramiek is van alle tijden, maar was nooit zo veelzijdig als vandaag. De Keramiek Kring Limburg verrast met nieuwe creatieve uitingen een hele zomer lang in Alden Biesen. Wij 23 exposanten uit binnen- en buitenland zetten onze ‘keramiek te kijk’ met zowel toegepast als vrij werk. We gebruiken verschillende stijlen en technieken en kiezen voor een grote variatie in onderwerpen en vormen. Er is immers geen materiaal zo divers als klei. Een aanrader!

adres: Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen, België. Helaas is het kasteel niet te bereiken via de aangegeven route van de navigatie systemen wegens langdurige wegwerkzaamheden. Als je Hoeselt ( N730) neemt en de Pasbrugstraat volgt kom je bij het kasteel.

Mijn nieuwe werken hebben een plek gevonden in de ridderzaal van het kasteel.

Open op van dinsdag t.e.m. zondag van 10 tot 17 uur

Toegangsprijzen :
3,00 euro per persoon
2,50 euro: 60+ en studenten 18 tot 26 jaar op vertoon van studentenkaart
2,50 euro: groepen vanaf 15 personen (zonder gids)
1,50 euro: Lerarenkaart, DAL, leerlingen 7 tot 18 jaar
gratis: 0 tot 7 jaar en 365.be kaarthouders

 

KKL exposeert in het Franz Pfannerhuis

april 1, 2018 marliesp Mijn expositienieuws, Mijn nieuws 0 Comments

Uitnodiging voor de tentoonstelling

Een grote verscheidenheid aan creaties en bijzondere vormen van keramische kunst zijn onderdelen van een expositie van de Keramiek Kring Limburg in het Franz Pfanner Huis te Arcen. U kunt kennismaken met zowel gebruikskeramiek als vrij werk in realistische en abstracte vormen, gedraaid, gegoten, gemodelleerd of opgebouwd. Soms zijn de werken monumentaal, dan weer gedetailleerd. Ook zijn bij de vervaardiging verschillende stookwijzen gebruikt zoals een Raku gasoven, een anagama houtoven of een elektrische oven. Het zijn steeds weer creatieve uitingen van liefde en fascinatie voor het werken met klei.

Plan uw bezoek
De tentoonstelling in het Franz Pfanner Huis, Park Klein Vink te Arcen is van 15 april t/m 21 mei 2018 geopend van 13:00 tot 17:00 uur op woensdag, zaterdag, zondag en Pinkstermaandag. Gesloten op Pinksterzaterdag. Entree vrij, giften welkom. De officiële opening vindt plaats op 15 april om 11:30. Elke zondag is zeker een van de exposanten aanwezig.

Ons bezoekadres is:
Franz Pfanner Huis
Klein Vink 4
5944 EX Arcen

 

Herfstexpositie in D’n Horstgraaf Venlo

augustus 27, 2017 marliesp Mijn expositienieuws 0 Comments

In D’n Horstgraaf in Venlo vrolijken wij de gangen van het verpleeghuis op. Schilderijen van Mirjam van de Voort, keramische beelden  van Jenny Pouls en keramische beelden en digitale prints van Marlies Pouls.

Van 28 augustus tot 4 december 2017 – Open van 9 tot 19 uur – Toegang gratis

Marlies Pouls

Dochter Jenny: “In mijn jeugd zag ik hoe mijn moeder de klei ontdekte. Daardoor ontdekte ik zelf later de echte magie van het materiaal. Je kunt het vormen tot iets nieuws, unieks en blijvends. Mijn handgevormde werk kenmerkt zich door het ‘samenbrengen van emoties’. Het weerspiegelt mijn emotie van het moment, maar roept ook emotie bij de aanschouwer op. Daarbij gebruik ik organische vormen en aardse kleuren.”

Mirjam van de Voort uit Venlo over haar werk: “Warme, expressieve kleuren overheersen en ik schilder bij voorkeur op grotere doeken. Hoofdzakelijk figuratief-expressionistisch, met als onderwerp mensen in allerlei relaties tot elkaar. Nu schilder ik ook landschappen en gebruik ik ook allerlei materialen, Oost-Indische inkt en ecoline in mijn werk. Ik vind de sfeer van een schilderij belangrijker dan de precieze weergave van de werkelijkheid.”

Marina Abramovic en Ulay

februari 7, 2017 marliesp Wetenswaardigheden 0 Comments

Via de grote kunstmanifestatie De Waan 2003 ben ik in contact gekomen met het werk van Marina Abramovic en Ulay

Presence

The Artist is Present

Deze nieuwe performance van Marina Abramovic is confronterend. Een onbekende recht in de ogen kijken: wanneer heb jij het voor het laatst gedaan, en voor hoelang? Marina Abramović zit in het MoMA in New York  van ’s morgens tot ’s avonds, zonder pauze, elke dag, drie maanden lang, in totaal zo’n 700 uur. Als lichamelijke inspanning is het slopend. Denk aan het zitten op een stoel alleen al. Na twintig minuten begint alles pijn te doen en dan moet je nog meer dan 6 uur. Daarbij dan de blik van al die mensen, de een na de ander, en de belofte: the artist is present. Presence, ‘aanwezigheid’, is een begrip dat voorkomt in verschillende religies en spirituele tradities. Het wordt ook wel vertaald met ‘aanwezigheid in het nu’. Geen goeroe heeft het me ooit precies kunnen uitleggen, maar het betekent zoiets als de ervaring ‘ik ben hier’, helemaal, met je gedachten, je lichaam, je emoties, en alles wat je bent en er op dat moment is. En dan………………….. ontmoet ze Ulay weer!

 

Geduld en inzet

februari 7, 2017 marliesp Wetenswaardigheden 0 Comments

De 15e chimpansee wordt vrijgelaten  samen met Jane Goodall
Het verhaal van Wounda begon moeilijk: haar moeder werd vermoord door stropers toen ze nog een baby was. Later werd ze verschillende keren zwaar ziek en stierf ze bijna. Dankzij het geduld en de inzet van Rebecca en het JGI-team werd Wounda echter gered en werd ze voorbereid om terug in haar natuurlijke omgeving te worden vrijgelaten……..

De Abdijmanifestatie 25-28 mei 2017

februari 7, 2017 marliesp Mijn expositienieuws 0 Comments

De Abdijmanifestatie is een kunstfestival dat wordt georganiseerd door Tegula Cultura. Het vindt plaats van 25 mei t/m 28 mei 2017 in Abdij Ulingsheide. Tijdens de Abdijmanifestatie kunnen beeldend kunstenaars hun werk exposeren. Tegen een geringe vergoeding kan voor vier dagen een expositieruimte worden gehuurd. De expositieruimten zijn geopend van 09.30 uur tot en met 17.30 uur.

Expositie Land van Valkenburg

februari 5, 2017 marliesp Mijn expositienieuws 0 Comments


Als lid van de KKL exposeer ik bij de Overzichtsexpositie Keramiek Kring Limburg in het museum Land van Valkenburg van 28 februari t/m 8 mei. Zondag 28 februari 2016 om 15.00 uur gaat in Museum Land van Valkenburg de tentoonstelling ‘Keramiek als Kunst’ open met 26 deelnemers uit Limburg en aangrenzende gebieden in België en Duitsland. De overzichtsexpositie van de Keramiek Kring Limburg is een bundeling van individuele kunst. De keramisten laten ruim 60 werken zien met een grote verscheidenheid in uitingsvormen en materialen, stookvormen en creativiteit.
Informatie over de keramisten!
Museum Land van Valkenburg
Grote Straat 31
6301 CW Valkenburg
Openingstijden
Di – Vr: 11.00 -17.00 uur
Za – Zo: 13.00 – 17.00 uur

“Zu Gast | Te gast” van KKL bij Atelier van Eyk

februari 5, 2017 marliesp Mijn expositienieuws 0 Comments


Beeldend kunstenaar Anja van Rijen introduceert de expo:
(klik) KKL exposeert in Atelier Van Eyk
Er is een expositie van de Keramiek Kring Limburg, kort gezegd van de KKL. in Nettetal (Duitsland) bij Atelier van Eyk 27. September tot 25. Oktober 2015 Wie zijn dat? Wat doen die en wat kunnen ze voor jou betekenen? Kom mee kijken dan laat ik het je zien. De leden De Keramiek Kring Limburg heeft rond de 30 leden. Die leden komen uit België, Nederland en Duitsland. Het zijn allemaal keramisten die serieus met keramiek bezig zijn. Waar exposeren ze
Met de KKL exposeren we samen in Nederland, België en nu dus Duitsland. Dit is ook weer een prachtige plek om ons werk te laten zien. De opening werd voorzien van toespraken en livemuziek. Diversiteit in keramiek
Wat kenmerkend is voor de KKL is de diversiteit van de keramiek die we laten zien. Er zijn leden die figuratief en abstract werken. Je ziet handvormen, draaien, allerhande decoratie technieken, pitfire, raku en gebruik van oxiden. Je bent van harte welkom op onze exposities. Kortom de KKL is een actieve club keramisten die samen zorgen dat de diversiteit van keramiek zichtbaar blijft. Ze zorgen dat er exposities zijn waar je naar toe kunt. Om al die diversiteit van de keramiek te kunnen ervaren, al die verschillende technieken, texturen en glazuren. Grijp die mogelijkheden aan en ga kijken waar JOU voorkeur ligt. Tot ziens!
Atelier van Eyk – Wilhelmina Spolders
Heerstraße 58a · 41334 Nettetal-Leuth