Herfstexpositie in D’n Horstgraaf Venlo

augustus 27, 2017 marliesp Mijn expositienieuws 0 Comments

In D’n Horstgraaf in Venlo vrolijken wij de gangen van het verpleeghuis op. Schilderijen van Mirjam van de Voort, keramische beelden  van Jenny Pouls en keramische beelden en digitale prints van Marlies Pouls.

Van 28 augustus tot 4 december 2017 – Open van 9 tot 19 uur – Toegang gratis

Marlies Pouls

Dochter Jenny: “In mijn jeugd zag ik hoe mijn moeder de klei ontdekte. Daardoor ontdekte ik zelf later de echte magie van het materiaal. Je kunt het vormen tot iets nieuws, unieks en blijvends. Mijn handgevormde werk kenmerkt zich door het ‘samenbrengen van emoties’. Het weerspiegelt mijn emotie van het moment, maar roept ook emotie bij de aanschouwer op. Daarbij gebruik ik organische vormen en aardse kleuren.”

Mirjam van de Voort uit Venlo over haar werk: “Warme, expressieve kleuren overheersen en ik schilder bij voorkeur op grotere doeken. Hoofdzakelijk figuratief-expressionistisch, met als onderwerp mensen in allerlei relaties tot elkaar. Nu schilder ik ook landschappen en gebruik ik ook allerlei materialen, Oost-Indische inkt en ecoline in mijn werk. Ik vind de sfeer van een schilderij belangrijker dan de precieze weergave van de werkelijkheid.”

Could not resolve host: urls.api.twitter.com; Name or service not known